Buiten de deur eten

Dinsdag 26 december 2017 Kerstdiner “De Loohoeve” in Schoonloo.

Het complete menu, 8 gerechten en 5 tussengerechten, inclusief het wijnarrangement (van 19.00 tot 23.45).

  • Meringue van gemberbier, kippenlever crème, kers
  • Tartaar onder geraspte eidooier en piccalilly
  • Gefrituurde brioche met maroilles
  • Lauwwarme Zeeuwse platte oester, waterkers, gember en “Fideua”, gepofte paprika, avocado, paling
  • NOORDZEE KRAB, tomaat, Sambai vinaigrette
  • MAKREEL, harissa, wortel, yoghurt, roos
  • LANGOUSTINE, boemboe bali, chorizo, komkommer
  • NOORDZEE TONG, pompoen, artisjok, specerijen, oesterblad
  • ANJOU DUIF, bietjes, linzen, aardpeer, graantjes, pootje en vleugel
  • Kaas plateau
  • LEVER, appel, vijg, drop
  • “KERSTBAL”, kokos, mango
  • SOUFLÉ, kwark, honing

Meringue Tartaar brioche lauwwarmeplatte noordzeekrab makreel Langoustine noordzeetong anjouduif anjouduifpoot kaasplateau lever appelvijg kerstbal soufle

***********************************

Zaterdag 24 juni 2017 Asperge lunch “De Loohoeve” in Schoonloo.

Wat een prachtige en heerlijke afsluiting van het asperge seizoen 2017!

20170624_120219[1] 20170624_121726[1] 20170624_121735[1] 20170624_121739[1]20170624_123802[1] 20170624_124326[1]20170624_130307[1] 20170624_133037[1]20170624_140734[1] 20170624_143823[1]

***********************************

Dinsdag 10 november diner “bij Jaap” in Assen.

Genoten van een heerlijk diner met o.a. een amuse, kalfsragout, hertenbiefstuk en een verrukkelijk dessert.

jaap1

jaap2 jaap2 jaap4

***********************************

Zondag 25 oktober 2015 “Wild & Wijn” bij Hotel-Restaurant Ruyghe Venne in Westerbork.

Genieten van een 4-gangen menu met bijpassende wijnen.

  • Aperitief
  • 4-gangen wild menu
  • Bijpassende wijnen
  • Uitleg door een professionele Sommelier, Joerie Blaauboer van het wijnhuis Jacobus Boelen.

De middag/avond werd door 44 personen bezocht.

Bij ieder gerecht kwam de kok uitleg geven over het gerecht, de ingrediënten en de bereidingswijze.
De Sommelier gaf uitvoerig uitleg over de wijn die iedere gang begeleidde. Land van herkomst, de druiven, en de smaak.

Ik heb meerdere bezoekers naar hun mening gevraagd over het “Wild & Wijn” menu, iedereen was laaiend enthousiast.

Complimenten aan Dhr. Prakken, zijn team en de Sommelier Dhr. Blaauboer.

het menu De Sommelier

Aperitief Voorgerecht Tussengerecht

Hoofdgerecht1 Hoofdgerecht2 het dessert

***********************************

Zondag 18 oktober 2015 naar Happy World Assen
Wereld buffet & Live cooking

happy2 happy1 happy5 happy6 happy3 happy4

Wilt u onbeperkt genieten van vele soorten gerechten? Dan bent u bij Happy World aan het juiste adres. De arrangementen zijn all-you-can-eat en inclusief onbeperkt frisdranken, verse sappen, koffie en thee. Ook aan de kinderen is gedacht: naast de speciale kindergerechten is er een aparte speelruimte onder toezicht van ons Kids-Team.

***********************************
Zaterdag 26 september 2015 deelgenomen aan de Amuse Tour op Vlieland.

Ambachtelijk bereide amuses, begeleid door mooie wijnen.

Een amuse is een klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen te stimuleren.

Tijdens de Amusetour bezoekt u tien gelegenheden, waar u steeds een amuse met bijpassende wijn geserveerd krijgt. De deelnemende restaurants willen u, ter introductie of hernieuwde kennismaking, laten proeven van de sfeer in hun bedrijf en de creaties van de keuken. Een beproefd concept!

Gestrand Zuiver Bravoure

***********************************
Drents kampioenschap Palingroken in Westerbork

Een gezellig en goed bezocht kampioenschap. En natuurlijk 2 pond paling gekocht voor thuis.

Publiek Palingroken De paling

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice