Gegratineerde spruitjes

spruitjes
Gegratineerde spruitjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
spruitjes
Gegratineerde spruitjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de spruitjes schoon, kook ze 2 minuten en spoel vervolgens af met koud water
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes krokant. Voeg de spruitjes toe en blus af met de witte wijn
  • Verdeel de spruitjes en de spekreepjes over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas
  • Bak de spruitjes 20 minuten af in de voorverwarmde oven en serveer direct
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pommes Duchesse

    pommesduchesse
    Pommes Duchesse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    pommesduchesse
    Pommes Duchesse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan
  • Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 graden
  • Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola

    witlofsalade
    Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Porties
    2 personen
    witlofsalade
    Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Porties
    2 personen
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • In een droge koekenpan rooster je de pompoenpitten tot ze goudbruin kleuren en beginnen te ´poppen´. Zet het vuur uit en bewaar de pitten tot gebruik in een bakje
  • Snij de pitloze blauwe druiven door de helft.
  • Snij de gorgonzola in kleine blokjes.
  • Verwijder de stronkjes van de veldsla. Knip de tuinkers af.
  • Was de appel maar schil hem niet. Snij hem in kleine blokjes
  • Snij de harde onderkant van de witlof af en haal met een scherp mes de harde binnenkant eruit. Snij de witlof vervolgens in fijne ringetjes en was de lof goed af met water
  • Laat goed uitlekken in een zeef, of een theedoek, en doe in een kom.
  • Meng de witlof met de veldsla en de tuinkers (hou een klein beetje over als garnering). Doe ook de helft van de druiven, de appel en de pompoenpitten erbij
  • In een apart kommetje maak je de dressing van de crème fraîche, de pompoenpitolie en de ciderazijn.
  • Klop dit even goed door elkaar en voeg een klein beetje zwarte peper toe. Meng alles door elkaar en proef even of je het vind smaken
  • Meng een beetje dressing door de witlofsalade, leg op een bord en strooi de gorgonzola, resterende appel, blauwe druiven en geroosterde pompoenpitten eroverheen.
  • Garneer met het laatste beetje tuinkers en serveer
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Asperges met Italiaanse ham

    aspergesmetham
    Asperges met Italiaanse ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesmetham
    Asperges met Italiaanse ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Schil de asperges met een fijnschiller
  • Begin ongeveer 5 tot 6 centimeter van de top van de asperge te schillen.
  • Schil de asperges 2 keer rond om te voorkomen dat er te veel draden achterblijven
  • Als je de asperges hebt geschild, snij je de houtige onderkant eraf
  • Meestal is dit gedeelte van de asperge 1,5 tot 2 centimeter
  • Zet een pan water op het vuur en als het water nagenoeg kookt, doe je de asperges in de pan
  • Hou het water 5 minuten tegen de kook aan en draai dan het vuur uit
  • Laat de asperges 10 tot 15 minuten garen in het hete water in de pan.
  • Zorg ervoor dat de asperges niet te ver door garen, dan verliest de asperge namelijk bite
  • Ondertussen leg je de plakjes Italiaanse ham naast elkaar neer
  • Voor dit recept is gekozen voor Prosciutto Crudo
  • Schaaf de Parmigiano Reggiano en beleg de plakjes ham hier rijkelijk mee
  • Als de asperges de gewenste textuur hebben, rol je de asperges in de ham, zodat de Parmigiano Reggiano er niet uit kan lopen
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie gloeiend heet is, bak je de in ham gewikkelde asperges een paar minuten
  • Als de ham knapperig is en de Parmigiano Reggiano gesmolten dan is het de hoogste tijd om de asperges met Italiaanse ham op te dienen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Verza stufata (gestoofde groene kool)

    gestoofdekool
    Verza stufata (gestoofde groene kool)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    gestoofdekool
    Verza stufata (gestoofde groene kool)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snij de groene kool in brede repen en de ui in plakjes
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem
  • Doe alle ingrediente in de pan, voeg nog 2 dl water toe en breng aan de kook
  • Laat de kool 15 minuten zachtjes stoven
  • Maak op smaak met zout
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wortels met sinaasappel-honingglazuur

    wortel
    Wortels met sinaasappel-honingglazuur
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    wortel
    Wortels met sinaasappel-honingglazuur
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de grote, dikke wortels met een dunschiller
    • Snijd de wortels in schuine middelgrote stukken, en kook ze in lichtgezouten water 3 minuten of totdat ze beetgaar zijn
    • Giet ze af en spoel ze na met koud water om verdere garing te stoppen. Laat ze uitlekken
    • Verhit de koekenpan met wat olie en voeg de wortels toe. Bak kort even aan en blus dan af met het sinaasappelsap en een flinke scheut honing
    • Laat dit rustig inkoken totdat het vocht bijna verdampt is
    • Schud zo nu en dan de wortels even om
    • Voeg op het laatst de roomboter en peterselie toe en schud alles nog een keertje om zodat de wortels mooi gaan glazenV
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Sperziebonen in ham

    sperziebonen
    Sperziebonen in ha
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    sperziebonen
    Sperziebonen in ha
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180°C
    • Maak de sperziebonen schoon en kook ze 3 minuten in kokend water
    • Schep de boontjes uit het water en laat schrikken in een kom met ijskoud water. Zo blijven de boontjes mooi groen en garen ze niet verder
    • Snij de ham in de lengte in reepjes van ± 2 cm breed en rol 4-5 sperziebonen in een reepje ham. Bestrooi met peper en zout naar smaak
    • Tot deze stap kan je deze sperziebonen in ham al heel goed voorbereiden! Zet de pakketjes tot gebruik in de koelkast en zet in de oven wanneer je bijna klaar bent om te eten
    • Leg de pakketjes in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kippenbout uit de oven

    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze marinade

    • Doe 200 ml olijfolie in een kom
    • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
    • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
    • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

    Bereidingswijze kip

    • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
    • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
    • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aardappel truffeltaartjes

    Aardappel truffeltaartjes
    Aardappel truffeltaartjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Aardappel truffeltaartjes
    Aardappel truffeltaartjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Voorbereiding

    • Oven voorverwarmen op 175°
    • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
    • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
    • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
    • Eventueel wat zout en peper toevoegen
    • De champignons in mooie plakjes snijden

    Bereidingswijze

    • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
    • De aardappels over muffinvorm verdelen
    • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
    • Op elk vormpje wat champignons leggen
    • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
    • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
    • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
    • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode kool op grootmoeders wijze

    Rode kool op grootmoeders wijze
    Rode kool op grootmoeders wijze
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Rode kool op grootmoeders wijze
    Rode kool op grootmoeders wijze
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
    • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
    • Voeg de volgende ingrediënten toe:
      1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
    • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
    • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
    • Schep de appelstukjes door de rode kool
    • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
    • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
    • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
    • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice