Kniepertjes

Kniepertjes
Kniepertjes
Print Recipe
Kniepertjes
Kniepertjes
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker en schenk hierbij de gesmolten en iets afgekoelde boter.
  • Mengen/kneden tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kneed daarna de eieren er één voor één doorheen.
  • Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Het beste resultaat krijgt u als u het deeg een etmaal laat rusten in de koelkast.
  • Rol van het deeg balletjes ter grootte van een soepballetje.
  • Leg het balletje in het wafelijzer, druk het ijzer aan en bak ongeveer 1 minuut tot het kniepertje lichtbruin van kleur is.
  • Het wafeltje met een vork uit het ijzer halen en goed laten afkoelen zodat het kniepertje knapperig wordt.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Joskoeken

Joskoeken
Joskoeken
Print Recipe
Joskoeken
Joskoeken
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De suiker smelten in 1,3 liter kokend water, en dit laten afkoelen
  • De boter smelten
  • De bloem in een grote kom mengen
  • Het water/suiker mengsel toevoegen
  • De gesmolten boter toevoegen
  • De 3 eieren toevoegen
  • Beetje kaneel toevoegen
  • De vanillesuiker toevoegen
  • De zout toevoegen
  • Alles goed mengen totdat je een gladde saus hebt, desgewenst een beetje water toevoegen

Voor het insmeren van het ijzer gebruik ik altijd een schoteltje olie met daarin een stukje vet spek.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice