Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree

witlofschotel
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
witlofschotel
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
  • Voeg na 5 min. de appels toe
  • Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
  • Verwarm de melk
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree
  • Schep er de bieslook en peper naar smaak door
  • Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
  • Bestrooi met de kaas
  • ak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
  • Bestrooi eventueel met extra bieslook
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vegetarische tortellini ovenschotel

    vegatort
    Vegetarische tortellini ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vegatort
    Vegetarische tortellini ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven op 185 graden
    • Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
    • Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
    • Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
    • Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
    • Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
    • Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
    • Meng dit goed
    • Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
    • Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
    • Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
    • Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vegan Macaroni

    vegan_macaroni
    Vegan Macaroni
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vegan_macaroni
    Vegan Macaroni
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Roerbak de macaronigroenten in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze beetgaar zijn.
    • Voeg de tomatenpuree en het water toe aan de groenten en roer goed door, zodat er een saus ontstaat.
    • Voeg daarna naar smaak zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje nootmuskaat toe.
    • Kook ondertussen de macaroni in een pan met ruim water gaar.
    • Bak in een apart pannetje het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Voeg vervolgens de macaroni en het vegetarische gehakt bij de saus, en schep het geheel goed door.
    • Maak de macaroni tot slot af met een klein scheutje tomatenketchup en ketjap manis (geloof me, dit is lekker!) en schep nog eens goed door.
    • Verdeel de macaroni over 4 borden en tast toe!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel

    vegaovenschotel
    Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vegaovenschotel
    Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de zoete aardappelen en kook deze in ruim water gaar. Giet af, voeg een scheutje amandelmelk toe en prak tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
    • Snijd de champignons in plakjes, de zoete puntpaprika in blokjes en snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
    • Kook in de tussentijd de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water. Verwarm de oven op 200 graden.
    • Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 5 minuten mee en voeg dan de tijm en het gerookt paprikapoeder toe. Bak nog eens 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
    • Voeg de broccoli bij de andere groenten en voeg dit in een ovenschaal. Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree en maak mooie lijnen met een vork over de bovenkant. Bak de ovenschotel af in 20 minuten.
    • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

    ovengeroosterd
    Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    ovengeroosterd
    Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
    • Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
    • Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
    • Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
    • Bestrooi naar smaak met chilipeper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Farfalle met venkel & blauwe kaas

    fafallemet venkel
    Farfalle met venkel & blauwe kaas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    fafallemet venkel
    Farfalle met venkel & blauwe kaas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
    • Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui 13 minuten op middelhoog vuur
    • Schep regelmatig om, voeg de laatste 3 minuten de knoflook toe
    • Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern
    • Snijd in reepjes
    • Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
    • Snijd ondertussen de kaas in stukjes
    • Voeg de melk en 2/3 van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten
    • Giet de pasta af
    • Meng door de venkel-kaassaus en schep 2/3 van de kappertjes en 2 eetlepels van het kappertjes vocht erdoor
    • Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

    currykikkererwten
    Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    currykikkererwten
    Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de rijst in ruim water in 8 minuten gaar
    • Giet af en laat met de deksel op de pan 15 minuten staan
    • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken
    • Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 minuten
    • Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 minuten mee
    • Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en breng aan de kook
    • Laat 10 minuten op laag vuur koken
    • Schep regelmatig om
    • Breng op smaak met peper en eventueel zout
    • Serveer de curry met de rijst
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knolselderij gratin

    knolselderijgratin
    Knolselderij gratin
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    knolselderijgratin
    Knolselderij gratin
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappels en de knolselderij
    • Snij in stukjes en kook samen gaar in een pan met een bodempje water met zout
    • Stamp tot een smeuïge puree met de melk, mosterd, roomboter, kerriepoeder en een beetje peper en zout
    • Schep in een lage ovenschaal
    • Bestrooi met de geraspte kaas
    • Verwarm een paar minuten onder de gril
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Afrikaanse stoofpot

    Afrikaanse stoofpot
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Afrikaanse stoofpot
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
    • Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
    • Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
    • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
    • Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
    • Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
    • Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
    • Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
    • Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
    • Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
    • Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
    • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice