Kerriemosselen

kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kabeljauw uit de oven

    kabeljauwoven
    Kabeljauw uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kabeljauwoven
    Kabeljauw uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worteltjes in dikke plakken en kook ze in een laagje water 8 minuten. Afgieten en mengen met 1 el margarine.
    • Halveer de kerstomaatjes.
    • Vet de ovenvaste schaal in met 1 el margarine. Leg de kabeljauw in het midden van de schaal. Schep de worteltjes, de olijven en de kerstomaatjes er omheen. Strooi er wat peper en eventueel wat zout over en schep de groenten door elkaar. Dek de schaal af, zet deze in de oven en laat de vis en groenten in ca. 25 minuten gaar worden.
    • Kook ondertussen de krieltjes in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Afgieten. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Haal de schaal uit de oven. Schep de bieslookroomsaus over de groenten. Verdeel de vis en groenten aan tafel over 4 borden. Schep de krielaardappeltjes erbij.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Engelse vispastei

    vis-pastei
    Engelse vispastei
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    vis-pastei
    Engelse vispastei
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water in circa 15 minuten gaar
    • Giet de aardappels en pastinaak af en stoom ze droog
    • Verwarm de boter met de melk
    • Pureer de aardappels en de pastinaken met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk
    • Pluk en hak de peterselie, roer de helft van de peterselie door de puree en breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper
    • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, snijd de vis in gelijke stukken en wentel de vis door de bloem
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten goudbruin en gaar
    • Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover
    • Rasp de cheddar erover en bak de vispastei circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en bruin is
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Mosselen uit de oven

    mosselenuitdeoven
    Mosselen uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    mosselenuitdeoven
    Mosselen uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

      Verwarm de oven voor tot 200 ºC

      Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg

      Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij

      Verhit in een koekenpan de olijfolie

      Fruit de knoflook

      Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar

      Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee

      Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut

      Schep de groenten op de mosselen

      Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie

      Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.

      Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gegrilde kabeljauw met paksoi

    gegrildekabeljauwmetpaksoi
    Gegrilde kabeljauw met paksoi
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    gegrildekabeljauwmetpaksoi
    Gegrilde kabeljauw met paksoi
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    Ik maak eerst de saus klaar

    • ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
    • paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
    • Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
    • peper naar smaak en gedroogde koriander
    • Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
    • Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
    • Kabeljauwfilet
    • citroensap
    • peper
    • bloem
    • zonnebloem olie om te bakken

    Bereidingswijze

    • De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
    • zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
    • Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
    • Sesamolie in de wokpan
    • Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
    • Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
    • Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
    • Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
    • Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
    • Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
    • Ondertussen de kabeljauw bakken
    • En als alles goed is is alles gelijk klaar
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Moules marinières

    moules
    Moules marinières
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    moules
    Moules marinières
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
    • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
    • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
    • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
    • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
    • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
    • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
    • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
    • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
    • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zalm met broccoli en krieltjes

    zalmmetmosterd
    Zalm met broccoli en krieltjes
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    zalmmetmosterd
    Zalm met broccoli en krieltjes
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze (gerecht)

    • Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
    • Snij de broccoli in roosjes
    • Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
    • Kook de broccoli
    • Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe

    Bereidingswijze (roomsaus)

    • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
    • Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
    • Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
    • reng op smaak met zout en peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Risotto ai frutti di mare

    risotto
    Risotto ai frutti di mare
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    risotto
    Risotto ai frutti di mare
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze Risotto

    • Pel en snipper de ui
    • Verhit een scheutje olijfolie en de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten
    • Voeg de risottorijst, de saffraan en de witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is
    • Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken
    • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
    • Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen

    Bereidingswijze Zeevruchten

    • Pel en plet de knoflook
    • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
    • Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe
    • Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan
    • Voeg de witte wijn toe
    • Voeg de zeevruchten toe aan de risotto
    • Voeg de roomboter toe
    • Snijd de cherrytomaten in stukjes

    Serveren

    • Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen
    • Breng op smaak met een beetje versgemalen peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kabeljauwquiche met groene asperges

    kabeljauwquiche
    Kabeljauwquiche met groene asperges
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    kabeljauwquiche
    Kabeljauwquiche met groene asperges
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Bekleed de quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
    • Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel het over de vorm
    • Verdeel de zeevruchten cocktail over de vis
    • Voeg 6 groene groene asperges toe
    • Snijd de chorizo in blokjes en verdeel het over de vis
    • Verdeel de 2 overgebleven asperges in stukjes over het gerecht
    • Klop de eieren los met de slagroom, het paprikapoeder, de peper en het zout
    • Schenk in de vorm en strooi de olijven erover
    • Bak 45 minuten
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)

    vlielandvisschotel
    Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vlielandvisschotel
    Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 175 graden
    • Beboter een ovenvaste schaal
    • Doe de aardappelplakjes erin
    • Leg hierop de visfilets, mosselen en uienringen
    • Strooi er zout en peper over
    • Leg hier en daar een klontje boter
    • Besprenkel alles met citroensap
    • Zet de schotel in de oven en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice