Gevulde kippensoep

Gevulde kippensoep

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 2 preien
  • 350 gram winterpeen
  • 1,5 tl zwarte peperkorrels
  • 3,5 kilo kippenbout
  • 30 gram verse peterselie
  • 30 gram verse selderij
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 pakjes kippensoep honig
  • 1 pakje vermicellisoep honig
  • beetje citroensap

Notities

Bereidingswijze
  • Snipper de ui, maak de prei schoon en snijd in stukken
  • Schrap de winterpeen en snijd in plakjes en daarna in stukjes
  • Leg de kippenbouten in een grote soeppan
  • Verdeel de groenten, 1/3 van de peterselie, 1/3 van de selderij en de tijm erover
  • Voeg de peper, laurier toe en schenk het water erbij
  • Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf
  • Draai het vuur lager en laat de bouillon zachtjes trekken
  • Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord
  • Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef
  • Zeef de bouillon boven een andere pan
  • Ontvet de bouillon indien nodig
  • Laat het afkoelen en laat het koud worden in de koelkast
  • Schep het gestolde vet uit de bouillon
  • Verwijder het vel van de kippenbouten, maak het vlees los van de bouten en snij het in stukjes
  • Verwarm de bouillon opnieuw
  • Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier
  • Roer het kippenvlees door de bouillon
  • Breng aan de kook en voeg de pakjes kippensoep en vermicellisoep erdoor
  • Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep
  • Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap