Ovenschotel met kip en spinazie

Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie ontdooien
  • Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
  • Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
  • Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
  • Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
  • Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
  • Schep daarna ook de aardappels er door
  • Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
  • Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
  • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Koolraap, appel & varkenshaas

koolraap
Koolraap, appel & varkenshaas
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
koolraap
Koolraap, appel & varkenshaas
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Schil de koolraap en snijd in blokjes
  • Schil de appel en snijd in blokjes
  • Snipper de sjalot fijn
  • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
  • 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
  • Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
  • Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
  • Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
  • Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
  • Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn

Serveren

  • Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
  • Verdeel het groente mengsel over de borden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse runderstoofpot met groenten

stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de runderlappen in grove stukken
  • Halveer de tomaten
  • Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
  • Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
  • Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
  • Snijd de aardappelen in partjes
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
  • Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
  • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
  • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
  • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
  • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
  • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
  • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
  • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Wel de couscous 10 minuten in warm water
  • Roer de couscous los met een vork
  • Pureer de aardappels met een pureestamper
  • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
  • Roer de couscous door de aardappelpuree
  • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
  • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Knolselderij gratin

knolselderijgratin
Knolselderij gratin
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
knolselderijgratin
Knolselderij gratin
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en de knolselderij
  • Snij in stukjes en kook samen gaar in een pan met een bodempje water met zout
  • Stamp tot een smeuïge puree met de melk, mosterd, roomboter, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Schep in een lage ovenschaal
  • Bestrooi met de geraspte kaas
  • Verwarm een paar minuten onder de gril
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice