Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse wortelcake

wortelcake
Winterse wortelcake
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
wortelcake
Winterse wortelcake
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
  • Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
  • Doe de wortelen in de keukenmachine
  • Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
  • Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
  • Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
  • Zorg dat alles goed gemixt wordt
  • Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
  • Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
  • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pindakaas-banaan koek

pindakaas_banaankoek1
Pindakaas-banaan koek
Print Recipe
pindakaas_banaankoek1
Pindakaas-banaan koek
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een bakvorm in
  • Meng de ingrediënten in een middelgrote kom
  • Gebruik een mixer en meng het mengsel tot het glad en romig is
  • Lepel het beslag in de voorbereide bakvorm, en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel
  • Bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar
  • De gaarheid kun je testen door met een tandenstoker in het midden te prikken. Als die er schoon juitkomt dan is de taart gaar
  • Laat de koek 10 minuten afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice