Perengalettes van bladerdeeg

perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 35 centimeter
  • Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter
  • Leg deze op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork
  • Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei
  • Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is
  • Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen
  • Strijk het amandelmengsel in het midden op de plakjes bladerdeeg
  • Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteen vallen
  • Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling
  • Bak de perengalettes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar
  • Laat de perengalettes afkoelen op een rooster en bestrijk ze voor het serveren met wat verwarmde abrikozenjam
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Appeltaart

appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gefrituurde ananas

gefrituurde ananas
Gefrituurde ananas
Print Recipe
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
45 minuten
gefrituurde ananas
Gefrituurde ananas
Print Recipe
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6-8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Ontdoe de ananassen van hun schil
  • Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern
  • Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder
  • Smelt de boter
  • Splits het ei
  • Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem
  • Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat
  • Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag
  • Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin
  • Herhaal dit voor de overige ananasschijven
  • Bestrooi ze met poedersuiker
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice