Stoofpeertjes cake met pecannoten

Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet de cake vorm lichtjes in en bekleed de bodem en de lange zijden met bakpapier, dan blijft de cake niet aan de vorm plakken en kun je het er na afloop makkelijker uithalen
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en meng/klop deze goed door elkaar
  • Roer/klop er dan de vloeibare roomboter, de eieren en de yoghurt doorheen
  • Zorg dat een glad beslag ontstaat
  • Voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Weer goed mengen/kloppen
  • Als laatste heel voorzichtig de blokjes stoofpeer door het beslag mengen
  • Pas op dat ze niet stuk gaan
  • Schep het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven
  • Bak de stoofpeertjes cake met pecannoten in ongeveer 60 á 65 minuten goudbruin
  • Laat de stoofpeertjes cake met pecannoten in de vorm afkoelen, want dan droogt deze minder uit
  • Haal de cake dan uit de vorm en snijd het in plakken
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Speculoos cake

speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de boter en de suiker romig
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
  • Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
  • Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
  • Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
  • Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
  • Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
  • Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Winterse wortelcake

    wortelcake
    Winterse wortelcake
    Print Recipe
    Kook Tijd
    120 minuten
    Kook Tijd
    120 minuten
    wortelcake
    Winterse wortelcake
    Print Recipe
    Kook Tijd
    120 minuten
    Kook Tijd
    120 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
    • Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
    • Doe de wortelen in de keukenmachine
    • Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
    • Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
    • Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
    • Zorg dat alles goed gemixt wordt
    • Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
    • Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
    • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
    • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pindakaas-banaan koek

    pindakaas_banaankoek1
    Pindakaas-banaan koek
    Print Recipe
    pindakaas_banaankoek1
    Pindakaas-banaan koek
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een bakvorm in
  • Meng de ingrediënten in een middelgrote kom
  • Gebruik een mixer en meng het mengsel tot het glad en romig is
  • Lepel het beslag in de voorbereide bakvorm, en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel
  • Bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar
  • De gaarheid kun je testen door met een tandenstoker in het midden te prikken. Als die er schoon juitkomt dan is de taart gaar
  • Laat de koek 10 minuten afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Appel-wortelkoekjes

    appel-wortelkoekjes
    Appel-wortelkoekjes
    Print Recipe
    appel-wortelkoekjes
    Appel-wortelkoekjes
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng het rijstmeel, de havermout en de kaneel in een middelgrote kom
  • Maak een kuiltje in de middelgrote kom en doe daar het appelmoesmengsel in
  • Meng alles goed door elkaar
  • Bekleed een bakblik of plaat met bakpapier, drop bolletjes ter grote van een theelepel op het blik of de plaat
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin
  • Houdbaarheid

    • Deze beloningen zijn ongeveer 3 weken houdbaar in de koelkast en 4 maanden in de vriezer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Limoncellomousse

    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
    • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
    • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
    • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
    • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kniepertjes

    Kniepertjes
    Kniepertjes
    Print Recipe
    Kniepertjes
    Kniepertjes
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Meng de bloem met de suiker en schenk hierbij de gesmolten en iets afgekoelde boter.
    • Mengen/kneden tot een kruimelig deeg ontstaat.
    • Kneed daarna de eieren er één voor één doorheen.
    • Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe tot een samenhangend deeg ontstaat.
    • Het beste resultaat krijgt u als u het deeg een etmaal laat rusten in de koelkast.
    • Rol van het deeg balletjes ter grootte van een soepballetje.
    • Leg het balletje in het wafelijzer, druk het ijzer aan en bak ongeveer 1 minuut tot het kniepertje lichtbruin van kleur is.
    • Het wafeltje met een vork uit het ijzer halen en goed laten afkoelen zodat het kniepertje knapperig wordt.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Joskoeken

    Joskoeken
    Joskoeken
    Print Recipe
    Joskoeken
    Joskoeken
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De suiker smelten in 1,3 liter kokend water, en dit laten afkoelen
    • De boter smelten
    • De bloem in een grote kom mengen
    • Het water/suiker mengsel toevoegen
    • De gesmolten boter toevoegen
    • De 3 eieren toevoegen
    • Beetje kaneel toevoegen
    • De vanillesuiker toevoegen
    • De zout toevoegen
    • Alles goed mengen totdat je een gladde saus hebt, desgewenst een beetje water toevoegen

    Voor het insmeren van het ijzer gebruik ik altijd een schoteltje olie met daarin een stukje vet spek.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice