Limoncellomousse

limoncellomousse
Limoncellomousse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
limoncellomousse
Limoncellomousse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
  • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
  • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
  • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
  • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Mango pudding

Mangopudding
Mango pudding
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
30 minuten
Mangopudding
Mango pudding
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Week de gelatineblaadjes 5-10 minuten in koud water
  • Pureer ondertussen het vruchtvlees van de mango's
  • Verwarm op laag vuur de mango puree, kokosmelk, suiker en zout in een sauspan
  • Doe vervolgens al roerend 1 voor 1 de uitgeknepen gelatineblaadjes erin
  • Roer totdat alles is opgelost
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes of glazen
  • Laat deze eerst op het aanrecht afkoelen, prik luchtbelletjes door met een prikker
  • Dek de vormpjes hierna af met plasticfolie en zet die voor minstens 2 uur in de koelkast om de mango pudding verder te laten opstijven
  • Serveren met kokosroom en verse mangostukjes
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Vanillebavarois met sinaasappelsalade

Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
  • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
  • Daarna de vanilleboon verwijderen
  • De gelatine in weinig water laten weken
  • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
  • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
  • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
  • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
  • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
  • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
  • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
  • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
  • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
  • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
  • Serveren met de vanillebavarois
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Panna cotta

Panna cotta
Panna cotta
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Panna cotta
Panna cotta
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Extra nodig
4 puddingvormpjes van 150 ml

Bereidingswijze

  • Week de gelatine in ruim koud water
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
  • Breng melk, slagroom, suiker en vanillemerg aan de kook
  • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel
  • Spoel de vormpjes om met koud water en schenk het panna-cottamengsel erin
  • Laat de panna cotta minstens een halve, maar het liefst een hele dag opstijven in de koelkast
  • Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en keer se om op een bordje
  • Lepel er eventueel saus over, ik heb gekozen voor pruimen saus
  • Garneer het met een paar blaadjes verse munt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zucotto

zuctto
Zucotto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
zuctto
Zucotto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
  • Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
  • Week de gelatine blaadjes in koud water
  • Verwarm de amaretto
  • Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
  • Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
  • Meng het met de mascarpone en de amaretto
  • Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
  • Giet de Zucotto in mooie glazen
  • Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
  • Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Chocoladepudding

Chocoladepudding
Chocoladepudding
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Week de gelatine in koud water
  • Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
  • Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
  • Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
  • Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
  • Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
  • Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
  • Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
  • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  • Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
  • Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice