Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
  • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
  • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
  • Snij de mozzarella in plakken
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
  • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Buon appetito

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice