Bospaddenstoelensoep (romig)

Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
  • Snij ze in dunne plakjes
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
  • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
  • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
  • Fruit de ui en de knoflook
  • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
  • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
  • Zorg dat het mengsel glad blijft
  • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
  • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
  • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
  • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
  • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
  • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
  • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice