Kabeljauw uit de oven

kabeljauwoven
Kabeljauw uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
kabeljauwoven
Kabeljauw uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worteltjes in dikke plakken en kook ze in een laagje water 8 minuten. Afgieten en mengen met 1 el margarine.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Vet de ovenvaste schaal in met 1 el margarine. Leg de kabeljauw in het midden van de schaal. Schep de worteltjes, de olijven en de kerstomaatjes er omheen. Strooi er wat peper en eventueel wat zout over en schep de groenten door elkaar. Dek de schaal af, zet deze in de oven en laat de vis en groenten in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Kook ondertussen de krieltjes in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Afgieten. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de schaal uit de oven. Schep de bieslookroomsaus over de groenten. Verdeel de vis en groenten aan tafel over 4 borden. Schep de krielaardappeltjes erbij.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Mosselen uit de oven

mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor tot 200 ºC

    Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg

    Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij

    Verhit in een koekenpan de olijfolie

    Fruit de knoflook

    Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar

    Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee

    Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut

    Schep de groenten op de mosselen

    Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie

    Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.

    Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice