Perengalettes van bladerdeeg

perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 35 centimeter
  • Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter
  • Leg deze op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork
  • Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei
  • Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is
  • Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen
  • Strijk het amandelmengsel in het midden op de plakjes bladerdeeg
  • Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteen vallen
  • Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling
  • Bak de perengalettes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar
  • Laat de perengalettes afkoelen op een rooster en bestrijk ze voor het serveren met wat verwarmde abrikozenjam
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice