Stoofperen in rode wijn

stoofperenwijn
Stoofperen in rode wijn
Print Recipe
stoofperenwijn
Stoofperen in rode wijn
Print Recipe
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis
  • Doe de wijn met de specerijen en kruiden en de suiker in een pan op het vuur en laat de suiker al roerend oplossen
  • (ik doe de kruidnagels, steranijs en laurierblaadjes in een filterzakje of thee ei, zodat je ze later makkelijker kun verwijderen)
  • Voeg de peren toe en laat ze ongeveer twee uur op een heel laag vuurtje pruttelen
  • Je kunt ze ook in een warme oven op 150-175 graden zetten
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Vanillebavarois met sinaasappelsalade

Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
  • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
  • Daarna de vanilleboon verwijderen
  • De gelatine in weinig water laten weken
  • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
  • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
  • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
  • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
  • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
  • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
  • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
  • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
  • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
  • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
  • Serveren met de vanillebavarois
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rode kool op grootmoeders wijze

Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
  • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
  • Voeg de volgende ingrediënten toe:
    1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
  • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
  • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
  • Schep de appelstukjes door de rode kool
  • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
  • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
  • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
  • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de stoofpeertjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes
  • Leg de peertjes in een pan met de suiker, het kaneelstokje, laurierblad en de kruidnagels
  • Voeg de wijn toe en vul aan met water toe totdat de peren net onder staan
  • Breng de stoofpeertjes aan de kook en laat ze dan 2 tot 3 uur heel zachtjes stoven op laag vuur
  • Je ziet de peertjes vanzelf mooi roodbruin worden!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Jachtschotel met rundvlees

Jachtschotel met rundvlees
Jachtschotel met rundvlees
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Jachtschotel met rundvlees
Jachtschotel met rundvlees
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in dobbelstenen.
  • Pel en snipper de uien.
  • Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
  • Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
  • Bak het vlees in porties in hete margarine of olie rondom bruin.
  • Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren. Voeg nu de zilveruitjes, peper, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. De laurierblaadjes breek ik meestal in stukken en doe die samen met de kruidnagels en de jeneverbessen in een koffiefilterzakje dat ik in de pan leg. Dat scheelt aan het eind veel speur- en viswerk.
  • Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
  • Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur zeker 3 uur stoven.
  • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
  • Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
  • Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje margarine door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels, jeneverbessen en de laurierblaadjes. Bind het vocht eventueel met wat aangemaakte maizena, het moet niet te dun zijn.
  • Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag rode kool, daarop komt de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes margarine op.
  • Bak het gerecht in ca. 30-45 minuten mooi goudbruin.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees 24 uur in de azijn, water, laurier, kruidnagels, zout en peper
  • Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade
  • Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin
  • Voeg vervolgens de uien toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn
  • Schep de bruine suiker erover
  • Blus af met de marinade en voeg het bouillonblokje toe
  • Breng aan de kook en laat het vlees vervolgens ongeveer 2 uur zacht pruttelen met de deksel schuin op de pan
  • Voeg indien nodig water toe
  • Maak de plakken ontbijtkoek vochtig met wat water en voeg ze vervolgens in stukken toe aan het vlees en laat al roerend binden tot een gladde saus
  • Voeg nu ook de appelstroop toe en breng op smaak met peper en zout
  • Traditioneel wordt Zoervleis geserveerd met frites en appelmoes, maar het is ok lekker met bijvoorbeeld een salade naar Limburgs recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice