Stoofpeertjes

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de stoofpeertjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes
  • Leg de peertjes in een pan met de suiker, het kaneelstokje, laurierblad en de kruidnagels
  • Voeg de wijn toe en vul aan met water toe totdat de peren net onder staan
  • Breng de stoofpeertjes aan de kook en laat ze dan 2 tot 3 uur heel zachtjes stoven op laag vuur
  • Je ziet de peertjes vanzelf mooi roodbruin worden!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stamppot rode biet met gehaktballen

bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Notities

Bereidingswijze stamppot

  • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
  • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
  • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
  • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
  • Stamp de aardappels fijn
  • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
  • Breng op smaak met peper en zout

Bereidingswijze gehaktballen

  • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
  • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
  • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
  • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
  • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
  • Blus de jus met water af
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Siepelhachee

Siepelhachee
Siepelhachee
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Siepelhachee
Siepelhachee
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De poelet in hete boter aan alle kanten bakken
  • De gesnipperde uien de laatste 5 minuten mee fruiten
  • Water, azijn, zout en kruiden toevoegen en het vlees 2 uur zachtjes stoven
  • De jus binden met bloem
  • Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking

Serveer met rode kool

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zeeuw-Portugese mosselen

zp3
Zeeuw-Portugese mosselen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
zp3
Zeeuw-Portugese mosselen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Controleer de mosselen. Gooi kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet meer dicht gaan weg. Verwijder baarden.
  • Verhit de olijfolie in een cataplana, een Portugese pan, of een mosselpan, wok of hapjespan. Doe de helft van de knoflook en de helft van de mosselen in de pan. Leg hier de helft van de gesneden groenten, de peterselie, het laurierblad, de chorizo en de ham op. Dek deze laag toe met de rest van de mosselen, het klontje boter en de overgebleven groenten, knoflook, ham, chorizo en peterselie. Strooi er cayennepeper op.
  • Giet de wijn in de pan en breng aan de kook.Temper de hittebron. Laat mosselen en het groentekruidenmengsel ongeveer 25 minuten met het deksel op de pan staan. Schep de inhoud van de pan af en toe om.
  • Als alle mosselen zich geopend hebben is het gerecht, dat ten slotte met koriander wordt bestrooid, klaar. Het kookvocht van de mosselen kan als soep worden gegeten.
  • Eet bij dit gerecht frietjes, stokbrood of rijst en een salade.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice