Kerriemosselen

kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Mosselen uit de oven

    mosselenuitdeoven
    Mosselen uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    mosselenuitdeoven
    Mosselen uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

      Verwarm de oven voor tot 200 ºC

      Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg

      Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij

      Verhit in een koekenpan de olijfolie

      Fruit de knoflook

      Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar

      Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee

      Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut

      Schep de groenten op de mosselen

      Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie

      Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.

      Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Moules marinières

    moules
    Moules marinières
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    moules
    Moules marinières
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
    • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
    • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
    • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
    • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
    • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
    • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
    • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
    • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
    • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zeeuwse mosselen

    Mosselen
    Zeeuwse mosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Mosselen
    Zeeuwse mosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de open en beschadigde exemplaren weg
    • Snijd de prei door in de lengte en vervolgens in dunne schijfjes
    • Snij de wortel in kleine blokjes (brunoise)
    • Snijd de bladselderij grof en snipper de ui.
    • Neem een grote pan en verhit de groenten, de laurier en de wijn
    • Stort dan de mosselen op de groente, sluit de pan, en breng aan de kook
    • Schep of schud de mosselen na 2 min om
    • Schep ze, als alle mosselen open zijn (in 4-5 min), op een warme schaal
    • Laat het vocht op hoog vuur inkoken en giet dit over mosselen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zeeuw-Portugese mosselen

    zp3
    Zeeuw-Portugese mosselen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    zp3
    Zeeuw-Portugese mosselen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Controleer de mosselen. Gooi kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet meer dicht gaan weg. Verwijder baarden.
    • Verhit de olijfolie in een cataplana, een Portugese pan, of een mosselpan, wok of hapjespan. Doe de helft van de knoflook en de helft van de mosselen in de pan. Leg hier de helft van de gesneden groenten, de peterselie, het laurierblad, de chorizo en de ham op. Dek deze laag toe met de rest van de mosselen, het klontje boter en de overgebleven groenten, knoflook, ham, chorizo en peterselie. Strooi er cayennepeper op.
    • Giet de wijn in de pan en breng aan de kook.Temper de hittebron. Laat mosselen en het groentekruidenmengsel ongeveer 25 minuten met het deksel op de pan staan. Schep de inhoud van de pan af en toe om.
    • Als alle mosselen zich geopend hebben is het gerecht, dat ten slotte met koriander wordt bestrooid, klaar. Het kookvocht van de mosselen kan als soep worden gegeten.
    • Eet bij dit gerecht frietjes, stokbrood of rijst en een salade.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice