Scones met clotted cream

scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze scones:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream

Bereidingswijze clotted cream:

  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zwitserse kaassoep met Emmentaler

Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Notities

    Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Limoncellomousse

    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
    • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
    • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
    • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
    • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
    • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
    • Daarna de vanilleboon verwijderen
    • De gelatine in weinig water laten weken
    • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
    • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
    • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
    • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
    • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
    • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
    • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
    • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
    • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
    • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
    • Serveren met de vanillebavarois
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Panna cotta

    Panna cotta
    Panna cotta
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Panna cotta
    Panna cotta
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Extra nodig
    4 puddingvormpjes van 150 ml

    Bereidingswijze

    • Week de gelatine in ruim koud water
    • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
    • Breng melk, slagroom, suiker en vanillemerg aan de kook
    • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel
    • Spoel de vormpjes om met koud water en schenk het panna-cottamengsel erin
    • Laat de panna cotta minstens een halve, maar het liefst een hele dag opstijven in de koelkast
    • Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en keer se om op een bordje
    • Lepel er eventueel saus over, ik heb gekozen voor pruimen saus
    • Garneer het met een paar blaadjes verse munt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Frambozendroom

    Frambozendroom
    Frambozendroom
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Frambozendroom
    Frambozendroom
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe de puddingpoeder in een kom. Klop met een garde de slagroom erdoor
    • Breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het slagroommengsel erdoor. Breng de melk opnieuw aan de kook. Blijf goed roeren, terwijl de pudding op een zacht vuur nog 2 minuten kookt
    • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de pudding erin. Dek de puddinkjes af met plasticfolie. Laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen en zet ze daarna nog 1 uur in de koelkast om stijf te worden
    • Giet het sap van de frambozen af. Kook in een steelpan de frambozen, de suiker en het citroensap ongeveer 2 minuten
    • Doe het frambozenmengsel in een zeef en druk het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de saus op in een bakje
    • Snij de puddinkjes los van het vormpje. Zet een bordje op elk vormpje en draai de vormpjes om
    • Schep de saus naast en over de puddinkjes. Spuit wat slagroom op de puddinkjes en strooi daarop de nogatine
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Beenham uit de oven

    Beenham uit de oven
    Beenham uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Beenham uit de oven
    Beenham uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Snij de aardappelen elk in vier stukken
    • Snij de uien in vieren
    • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
    • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
    • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
    • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
    • Dit zodat je groenten goed gaar worden
    • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
    • Klaar?
    • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
    • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
    • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om

    Bereidingswijze mosterdsaus

    • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
    • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
    • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
    • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
    • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice