Hazenrugfilet met cranberrysaus

hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
  • Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
  • Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Verhit in een koekenpan de boter
  • Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
  • Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
  • Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
  • Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
  • Serveer met de saus
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Speculoos cake

speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de boter en de suiker romig
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
  • Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
  • Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
  • Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
  • Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
  • Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
  • Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gesauteerde gemengde paddenstoelen

    wildepaddenstoel
    Gesauteerde gemengde paddenstoelen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    wildepaddenstoel
    Gesauteerde gemengde paddenstoelen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice