Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gefrituurde ananas

    gefrituurde ananas
    Gefrituurde ananas
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    gefrituurde ananas
    Gefrituurde ananas
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Ontdoe de ananassen van hun schil
  • Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern
  • Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder
  • Smelt de boter
  • Splits het ei
  • Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem
  • Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat
  • Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag
  • Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin
  • Herhaal dit voor de overige ananasschijven
  • Bestrooi ze met poedersuiker
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Limoncellomousse

    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
    • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
    • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
    • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
    • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zucotto

    zuctto
    Zucotto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    zuctto
    Zucotto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
    • Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
    • Week de gelatine blaadjes in koud water
    • Verwarm de amaretto
    • Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
    • Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
    • Meng het met de mascarpone en de amaretto
    • Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
    • Giet de Zucotto in mooie glazen
    • Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
    • Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tiramisu

    Tiramisu
    Tiramisu
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tiramisu
    Tiramisu
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schraap het merg uit het vanillestokje
    • Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
    • Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
    • Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
    • Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
    • Gooi de vloeistof die overblijft weg
    • Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
    • Rasp de schil van de sinaasappel erover
    • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
    • Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
    • Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
    • Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice