Rode bessen jam

rodebessenjam
Rode bessen jam
Print Recipe
rodebessenjam
Rode bessen jam
Print Recipe
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • De bessen wassen en uit laten lekken in een vergiet
  • Wilt u geen pitjes in uw bessen dan moet u deze eerst koken en dan door een neteldoek zeven
  • De bessen en het citroensap in een grote pan doen en goed roeren
  • Breng de bessen aan de kook en laat ze op een middelhoog vuur koken totdat de bessen open knappen, meestal duurt dat 10 minuten
  • Voeg de geleisuiker toe, roer goed door en breng de confituur aan de kook
  • Laat de confituur 4 minuten koken
  • Controleer of de jam voldoende gestold is. Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint
  • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op
  • Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin
  • Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt
  • Anders moet de jam nog wat langer koken
  • Schuim de jam af (indien nodig) en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam
  • Gebruik een trechter om morsen te voorkomen
  • Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel
  • Draai de na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice