Kippenbout uit de oven

kippenbout
Kippenbout uit de oven
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
kippenbout
Kippenbout uit de oven
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze marinade

  • Doe 200 ml olijfolie in een kom
  • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
  • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
  • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

Bereidingswijze kip

  • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
  • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
  • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spinazietaart met gehakt

Spinazietaart met gehakt
Spinazietaart met gehakt
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Spinazietaart met gehakt
Spinazietaart met gehakt
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
  • Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
  • Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
  • De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
  • Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
  • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
  • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
  • Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
  • Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
  • Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice