Ovenschotel kip pesto

kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
  • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
  • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
  • Tip:

    Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zalm met broccoli en krieltjes

zalmmetmosterd
Zalm met broccoli en krieltjes
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
zalmmetmosterd
Zalm met broccoli en krieltjes
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze (gerecht)

  • Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
  • Kook de broccoli
  • Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe

Bereidingswijze (roomsaus)

  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
  • Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
  • Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
  • reng op smaak met zout en peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice