Oosters gemarineerde varkenshaas

varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Champignons met varkensvlees

    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
    • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
    • Maak de groenten schoon.
    • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    • Verhit de olie in een pan of wok.
    • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
    • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
    • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
    • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
    • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
    • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

    Heerlijk met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rijst, groente en gegrilde zalm

    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.
    • Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt en doe hetzelfde met de grillpan. Heb je deze niet dan grill je de zalm in een flinke koekenpan.
    • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat deze daarna van het vuur af droogstomen. Ik had zilvervliesrijst die 25 minuten moest koken, in de tussentijd bereidde ik de rest van de ingrediënten.
    • Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Kook de stukjes stronk en de stukjes bospeen ongeveer vijf minuten, voeg na vijf minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee. Laat uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.
    • Borstel eventueel de cantharellen schoon en snijd de harde onderkant van de steel. Snijd de cantharellen vervolgens in kleine reepjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de cantharellen met een de knoflook en scheut sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder tot ze slinken en mooi bruin worden, dit duurt ongeveer vijf minuten.
    • Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe. Doe er wat sojasaus, ketjap, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm op laag vuur. Schep regelmatig om tot de zalm bereid is.
    • Smeer intussen de zalm aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zalm op de hete grillpan en zet het vuur wat hoger, grill de zalm drie minuten en besprenkel de bovenkant vast met wat honing en sesamzaadjes. Draai de zalm om en grill nog twee minuten.
    • Schep de rijst op de borden, schep de roergebakken groenten erover of ernaast en leg de gegrilde zalmmoten erbij. Sprenkel eventueel nog wat ketjap over de rijst en de zalm en klaar is je maaltijd.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice