Perengalettes van bladerdeeg

perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 35 centimeter
  • Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter
  • Leg deze op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork
  • Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei
  • Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is
  • Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen
  • Strijk het amandelmengsel in het midden op de plakjes bladerdeeg
  • Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteen vallen
  • Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling
  • Bak de perengalettes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar
  • Laat de perengalettes afkoelen op een rooster en bestrijk ze voor het serveren met wat verwarmde abrikozenjam
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofpeertjes cake met pecannoten

Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet de cake vorm lichtjes in en bekleed de bodem en de lange zijden met bakpapier, dan blijft de cake niet aan de vorm plakken en kun je het er na afloop makkelijker uithalen
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en meng/klop deze goed door elkaar
  • Roer/klop er dan de vloeibare roomboter, de eieren en de yoghurt doorheen
  • Zorg dat een glad beslag ontstaat
  • Voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Weer goed mengen/kloppen
  • Als laatste heel voorzichtig de blokjes stoofpeer door het beslag mengen
  • Pas op dat ze niet stuk gaan
  • Schep het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven
  • Bak de stoofpeertjes cake met pecannoten in ongeveer 60 á 65 minuten goudbruin
  • Laat de stoofpeertjes cake met pecannoten in de vorm afkoelen, want dan droogt deze minder uit
  • Haal de cake dan uit de vorm en snijd het in plakken
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ingemaakte peren met witte wijn

perenwittewijn
Ingemaakte peren met witte wijn
Print Recipe
perenwittewijn
Ingemaakte peren met witte wijn
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in partjes
  • Leg de partjes in een pan en overgiet ze met het water en de witte wijn
  • Voeg de suiker toe (eventueel naar smaak wat meer) en de specerijen
  • Breng het geheel aan de kook en kook de perenpartjes op een laag vuur tot ze gaar zijn
  • Schep de perenpartjes in schone, droge potten en vul de potten af met het kookvocht
  • Sluit de potten en zet ze op hun kop
  • Als alles is afgekoeld kun je de potten weer omkeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofperen in rode wijn

stoofperenwijn
Stoofperen in rode wijn
Print Recipe
stoofperenwijn
Stoofperen in rode wijn
Print Recipe
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis
  • Doe de wijn met de specerijen en kruiden en de suiker in een pan op het vuur en laat de suiker al roerend oplossen
  • (ik doe de kruidnagels, steranijs en laurierblaadjes in een filterzakje of thee ei, zodat je ze later makkelijker kun verwijderen)
  • Voeg de peren toe en laat ze ongeveer twee uur op een heel laag vuurtje pruttelen
  • Je kunt ze ook in een warme oven op 150-175 graden zetten
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hazenrugfilet met cranberrysaus

hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
  • Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
  • Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Verhit in een koekenpan de boter
  • Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
  • Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
  • Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
  • Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
  • Serveer met de saus
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Appeltaart

appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Scones met clotted cream

scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze scones:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream

Bereidingswijze clotted cream:

  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Speculoos cake

speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de boter en de suiker romig
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
  • Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
  • Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
  • Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
  • Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
  • Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
  • Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Winterse wortelcake

    wortelcake
    Winterse wortelcake
    Print Recipe
    Kook Tijd
    120 minuten
    Kook Tijd
    120 minuten
    wortelcake
    Winterse wortelcake
    Print Recipe
    Kook Tijd
    120 minuten
    Kook Tijd
    120 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
    • Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
    • Doe de wortelen in de keukenmachine
    • Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
    • Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
    • Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
    • Zorg dat alles goed gemixt wordt
    • Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
    • Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
    • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
    • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice