appeltaart

Appeltaart

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur

Ingrediënten
  

  • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg
  • 220 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1,5 kilo zachtzure appels circa 8 stuks, bijv. Elstar of Jonagold
  • 100 gram rozijnen
  • 30 gram suiker
  • 3 tl kaneelpoeder
  • bloem voor bestuiven aanrecht

Notities

Bereidingswijze
  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert