Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
  • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
  • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
  • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
  • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
  • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
  • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
  • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Wel de couscous 10 minuten in warm water
  • Roer de couscous los met een vork
  • Pureer de aardappels met een pureestamper
  • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
  • Roer de couscous door de aardappelpuree
  • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
  • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice