fafallemet venkel

Farfalle met venkel & blauwe kaas

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 fram farfalle
  • 3 el olijfolie
  • 300 gram uien in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram blauwe kaas Castello Creamy blue
  • 75 ml halvolle melk
  • 1 potje kappertjes
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui 13 minuten op middelhoog vuur
  • Schep regelmatig om, voeg de laatste 3 minuten de knoflook toe
  • Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern
  • Snijd in reepjes
  • Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
  • Snijd ondertussen de kaas in stukjes
  • Voeg de melk en 2/3 van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten
  • Giet de pasta af
  • Meng door de venkel-kaassaus en schep 2/3 van de kappertjes en 2 eetlepels van het kappertjes vocht erdoor
  • Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct