Gegratineerde zuurkool “Hawaii”

Gegratineerde zuurkool “Hawaii”

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kil kruimige aardappels geschild
  • 50 gram boter
  • 500 gram zuurkool uitgelekt
  • 100 gram rozijnen geweekt
  • 2 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el tijmblaadjes fijngehakt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram paneermeel

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout gaar
  • Giet ze af en pureer de aardappelen met de boter
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng de aardappelen in een ruime mengkom met de zuurkool, de spekblokjes, de ananasblokjes, de rozijnen, de eieren, de crème fraîche, de tijm en de cayennepeper
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de stamppot over de ovenschaal
  • Meng de paneermeel met de kaas en verdeel het over de puree
  • Bak het gerecht in ca. 35 minuten in het midden van de oven, tot er een goudbruine korst ontstaat