Gevulde kippensoep

Gevulde kippensoep
Gevulde kippensoep
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Gevulde kippensoep
Gevulde kippensoep
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, maak de prei schoon en snijd in stukken
  • Schrap de winterpeen en snijd in plakjes en daarna in stukjes
  • Leg de kippenbouten in een grote soeppan
  • Verdeel de groenten, 1/3 van de peterselie, 1/3 van de selderij en de tijm erover
  • Voeg de peper, laurier toe en schenk het water erbij
  • Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf
  • Draai het vuur lager en laat de bouillon zachtjes trekken
  • Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord
  • Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef
  • Zeef de bouillon boven een andere pan
  • Ontvet de bouillon indien nodig
  • Laat het afkoelen en laat het koud worden in de koelkast
  • Schep het gestolde vet uit de bouillon
  • Verwijder het vel van de kippenbouten, maak het vlees los van de bouten en snij het in stukjes
  • Verwarm de bouillon opnieuw
  • Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier
  • Roer het kippenvlees door de bouillon
  • Breng aan de kook en voeg de pakjes kippensoep en vermicellisoep erdoor
  • Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep
  • Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice