hazenrugfilet

Hazenrugfilet met cranberrysaus

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml rode port
  • 50 gram kristalsuiker
  • 250 gram verse cranberry's of uit de diepvries
  • 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
  • 25 gram ongezouten boter

Notities

Bereidingswijze
  • Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
  • Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
  • Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Verhit in een koekenpan de boter
  • Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
  • Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
  • Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
  • Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
  • Serveer met de saus