perenwittewijn

Ingemaakte peren met witte wijn

Ingrediënten
  

  • 2,5 - 3 kilo stoofperen schoongemaakt gewicht
  • 1 liter water
  • 1 liter witte wijn
  • 500 gram suiker
  • 4 kardemompeulen
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in partjes
  • Leg de partjes in een pan en overgiet ze met het water en de witte wijn
  • Voeg de suiker toe (eventueel naar smaak wat meer) en de specerijen
  • Breng het geheel aan de kook en kook de perenpartjes op een laag vuur tot ze gaar zijn
  • Schep de perenpartjes in schone, droge potten en vul de potten af met het kookvocht
  • Sluit de potten en zet ze op hun kop
  • Als alles is afgekoeld kun je de potten weer omkeren