Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Comments are closed.

    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice