Knolselderij soep

Knolselderij soep

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 1/5 citroen
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1,5 liter water
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de knolselderij en snij in blokjes
  • Snij de uien in fijne stukjes
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
  • Bak kort
  • Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
  • Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
  • Pureer met een staafmixer of in de blender
  • Voeg de crème fraîche toe
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout