Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees 24 uur in de azijn, water, laurier, kruidnagels, zout en peper
  • Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade
  • Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin
  • Voeg vervolgens de uien toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn
  • Schep de bruine suiker erover
  • Blus af met de marinade en voeg het bouillonblokje toe
  • Breng aan de kook en laat het vlees vervolgens ongeveer 2 uur zacht pruttelen met de deksel schuin op de pan
  • Voeg indien nodig water toe
  • Maak de plakken ontbijtkoek vochtig met wat water en voeg ze vervolgens in stukken toe aan het vlees en laat al roerend binden tot een gladde saus
  • Voeg nu ook de appelstroop toe en breng op smaak met peper en zout
  • Traditioneel wordt Zoervleis geserveerd met frites en appelmoes, maar het is ok lekker met bijvoorbeeld een salade naar Limburgs recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice