Meloen-Perzik jam

meloenperzikjam
Meloen-Perzik jam
Print Recipe
meloenperzikjam
Meloen-Perzik jam
Print Recipe
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de perziken en meloen in kleine stukken
  • Breng de vruchten met het water en het citroensap aan de kook en laat de vruchten 10 minuten zachtjes koken
  • Zijn de stukken nog te groot? Prak de vruchten dan fijn met een vork
  • Voeg de geleisuiker toe en roer goed door
  • Breng de jam weer aan de kook en kook gedurende 4 minuten op een hoog vuur
  • Controleer of de jam voldoende gestold is
  • Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint
  • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op
  • Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin
  • Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt
  • Anders moet de jam nog wat langer koken
  • Schuim de jam af en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam
  • Gebruik een trechter om morsen te voorkomen
  • Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel
  • Draai ze na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Comments are closed.

    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice