Moules marinières

moules
Moules marinières
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
moules
Moules marinières
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
  • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
  • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
  • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
  • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
  • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
  • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
  • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
  • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
  • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice