Oma’s Kipstoofschotel

kipstoof
Oma’s Kipstoofschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kipstoof
Oma’s Kipstoofschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
  • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
  • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
  • Doe de drumsticks erbij en schud
  • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
  • Schep het uit de pan op een bord
  • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
  • Schep de prei erdoor, dan de champignons
  • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
  • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
  • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
  • Roer de crème fraîche erdoor
  • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
  • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
  • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
  • Proef op zout en peper
  • Strooi de rest van de peterselie erover

Lekker met rijst

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice