palingsalade

Palingsalade met citroendressing

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram palingfilet
  • 1 bosje radijs
  • 400 gram gemengde salade
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 4 el magere yoghurt
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • 2 el peterselie grof gehakt

Notities

Bereidingswijze
  • Snijd de paling filet in stukjes van circa 1 centimeter
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren
  • Hussel de sla met de stukjes paling en de radijs
  • Verdeel de salade over de borden
  • Meng het citroensap met de suiker, de olie, de yoghurt, het kerriepoeder, een snufje zout en peper
  • Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover
  • Bak eventueel krieltjes goud bruin, of serveer de salade meet warme toast, dan wordt het een lunchgerecht