perengalettes

Perengalettes van bladerdeeg

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 gram amandelspijs
  • ¼ tot ½ ei losgeklopt
  • 3 stoofperen geschild en gehalveerd
  • bloem voor het werkblad
  • ½ ei losgeklopt
  • 60 gram abrikozenjam

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 35 centimeter
  • Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter
  • Leg deze op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork
  • Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei
  • Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is
  • Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen
  • Strijk het amandelmengsel in het midden op de plakjes bladerdeeg
  • Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteen vallen
  • Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling
  • Bak de perengalettes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar
  • Laat de perengalettes afkoelen op een rooster en bestrijk ze voor het serveren met wat verwarmde abrikozenjam