Pruimen jam

pruimen
Pruimen jam
Print Recipe
pruimen
Pruimen jam
Print Recipe
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • De pruimen wassen (afdrogen) en ontpitten
  • De vruchten wegen en eenzelfde hoeveelheid geleisuiker afwegen (1 kg suiker per kg pruimen)
  • Geleisuiker is kristalsuiker waaraan citroenzuur en pectine is toegevoegd waardoor de jam sneller en beter kan indikken
  • Doe alles in een kookpot en zorg ervoor dat het fruit goed vermengd zit met de suiker
  • Breng het geheel al roerend (zonder water) aan de kook en laat het daarna nog enkele minuten doorkoken
  • Om te weten of de confituur goed is doe je een soeplepel van de geleiachtige substantie op een koud bord
  • Indien het niet verdikt, dan mag het nog even verder doorkoken
  • Doe de pruimenconfituur onmiddellijk in de potten
  • Draai de metalen schroefdeksels dicht en draai ze enkele minuten om
  • Na enkele minuten terug omdraaien en de bokalen laten afkoelen
  • Als het goed gelukt is heb je nu smeerbare pruimenconfituur
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Comments are closed.

    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice