Rode bietensoep

Rode bietensoep
Rode bietensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Rode bietensoep
Rode bietensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
  • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
  • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
  • Breng een liter groentebouillon aan de kook
  • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
  • Schil de appel en snijd deze in stukjes
  • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
  • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
  • Proef of de ingrediĆ«nten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
  • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
  • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
  • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
  • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
  • Schenk nu de soep in kommen of borden
  • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
  • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice