Schnitzel Possenhofen

Schnitzel Possenhofen

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram champignons
  • 6 augurken
  • 1 bosje verse bieslook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el mierikswortelpuree
  • zout en peper
  • 4 kalfsschnitzels ongepaneerd
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • boter
  • 1 citroen

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
  • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
  • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
  • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
  • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
  • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
  • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
  • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
  • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
  • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
  • Serveer de citroenpartjes ernaast