Stamppot rode biet met gehaktballen

bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Notities

Bereidingswijze stamppot

  • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
  • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
  • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
  • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
  • Stamp de aardappels fijn
  • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
  • Breng op smaak met peper en zout

Bereidingswijze gehaktballen

  • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
  • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
  • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
  • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
  • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
  • Blus de jus met water af
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice