Tomatensoep op grootmoederswijze

Tomatensoep op grootmoederswijze
Tomatensoep op grootmoederswijze
Print Recipe
Porties
>8 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
>8 personen
Kook Tijd
60 minuten
Tomatensoep op grootmoederswijze
Tomatensoep op grootmoederswijze
Print Recipe
Porties
>8 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
>8 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
  • Draai de soepballetjes
  • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
  • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
  • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
  • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
  • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
  • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
  • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
  • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
  • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
  • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
  • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
  • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
  • Voeg de tomatenpuree toe
  • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
  • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
  • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
  • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice