Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 195 gram tonijnmoot (naturel) uitgelekt
  • 5 el mayonaise
  • 3 el citroensap
  • 2 zakken rucola a 75 gram
  • 400 gram gebraden fricandeau
  • 3 el kappertjes

Notities

Bereidingswijze
  • Pureer de tonijn en de mayonaise met een staafmixer, breng dit op smaak met citroensap peper en zout.
  • Voeg eventueel 2 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.
  • Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.
  • Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met kappertjes, de rest van de rucola en peper.
  • Lekker met brood.
Tip:
De tonijnsaus kan 1 dag van te voren bereid worden, bewaar het dan afgedekt in de koelkast.