stoofpotje-rund

Winterse runderstoofpot met groenten

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram runderlappen
  • 2 el Dijon mosterd
  • 3 el vloeibare margarine
  • 4 tomaten
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 pot rundvleesbouillon (340 ml)
  • 100 ml rodewijn
  • 500 gram aardappels geschild
  • 500 gram hutspotgroenten
  • 1 rode puntpaprika

Notities

Bereidingswijze
  • Snijd de runderlappen in grove stukken
  • Halveer de tomaten
  • Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
  • Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
  • Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
  • Snijd de aardappelen in partjes
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
  • Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe