Witlof jam met ui en appel

witlofjam
Witlof jam met ui en appel
Print Recipe
witlofjam
Witlof jam met ui en appel
Print Recipe
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de witlof in kleine stukjes
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine stukjes
  • Doe 1 eetlepel olie in een kookpan en stoof 500 gram van de fijngesneden witlof en de appelstukjes aan totdat ze zacht zijn
  • Voeg de azijn en de geleisuiker toe en roer goed door
  • Voeg de resterende witlof toe
  • Breng de jam aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten (zonder deksel op de pan) op een redelijk hoog vuur koken
  • Pel ondertussen de uien en snijd deze in kleine stukjes
  • Voeg na 20 minuten koken de uien toe
  • Breng de jam opnieuw aan de kook en laat deze op een redelijk hoog vuur nog 10 minuten koken
  • Vul de gesteriliseerde jampotten.
    Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk
  • Draai de deksel erop en zet de jampotten voor 5 minuten onderste boven op tafel en draai ze terug om
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Comments are closed.

    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice