Zwitserse kaassoep met Emmentaler

Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Comments are closed.

    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice